Untitled Document
 
 
Page not found | Autoverzekeringinspanje.com

Opstal- en Inboedelverzekering

Dit is een zeer complete en tegelijkertijd betaalbare verzekering die zowel je woning in Spanje verzekerd, als de inboedel die erin staat en ook nog wettelijke aansprakelijkheidsdekking biedt binnen Spanje voor alle officieel op het verzekerde adres woonachtigen.

Opstaldekking
 
Type 1: Voor huurders van een woning in Spanje
 
In Spanje ben je wettelijk aansprakelijk (WA) voor bepaalde schade aan de woning (appartement, huis) die je huurt. Schade waar je aan kan denken is: aan de houten-, marmeren vloer (doordat je er iets op hebt laten vallen of omdat de wasmachine overgelopen is en nu je parket bol staat), het aanrechtblad, de ceramische kookplaat, sloten van deuren en de deuren zelf, sanitair etc. Uiteraard kan je niet aansprakelijk gehouden worden voor ouderdom of gebrek aan onderhoud door de eigenaar.
 
Door deze opstaldekking af te sluiten, ben je ook direct gedekt voor eventuele schade aan derden die jouw woning zou kunnen veroorzaken. Als voorbeeld kan je denken aan een wasmachine die overstroomt in een appartement en heel veel waterschade aan de woning van de buren bezorgd.
 
Type 2: Voor eigenaren van een woning in Spanje
 
Deze opstaldekking beschermt uw eerste woning of uw vakantiehuis tegen schade aan alles dat als het ware vast blijft zitten wanneer je je woning op de kop zou kunnen houden. Dus ook je keukenblok, je zwembad, de afzuigkap van de keuken etc. De dekking geldt voor o.a. glasschade, waterschade, brand, rook, vandalisme, blikseminslag, bevriezing en nog veel meer. De te verzekeren waarde betreft de herbouwwaarde van de woning, dus niet de verkoopwaarde want de grond kan niet verloren gaan.
 
WA dekking voor alle officieel woonachtigen op het verzekerde adres, met als limiet dat de dekking alleen binnen Spanje gedekt is en alleen bij schade aan derden.
 
Wanneer er een hypotheek rust op de woning, kan het zijn dat de bank aangewezen wordt als ontvangende partij in geval dat de woning vergaat.
 

Inboedeldekking

Het is in Spanje de verantwoordelijkheid van de verzekeringnemer om de juiste waarde van de te verzekeren inboedel op te geven. De waarde dient de vervangingswaarde of nieuwe aanschafwaarde te zijn.

Wanneer u een op een centrale aangesloten alarmsysteem heeft, dan zult u korting krijgen op de premie. Vergeet dan niet om het alarmsysteem ook echt altijd aan te zetten wanneer u buiten huis bent.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende typen inboedel:

  • Algemene inboedel, zoals meubels, elektronica, kleding, boeken e.d.
  • Kostbare objecten zoals: kunst, antiekstukken en schilderijen met een individuele waarde van 3.000 euro of meer
  • Sierraden (binnen of buiten een kluis) binnenshuis

Binnen deze zelfde verzekering kunt u uw hond WA verzekeren (Wettelijke Aansprakelijkheid). Helaas hebben wij al een aantal malen klanten gehad die aanspraak moesten maken op deze WA verzekering voor hun hond. Van één klant zou haar vreselijk lieve hond naar zeggen, de postbode aangevallen zijn. Deze postbode claimde een grote financiële schadevergoeding. Gelukkig dekte haar verzekering deze claim. Normale honden zijn automatisch gedekt, alleen als mogelijk gevaarlijk aangeduide honden, dienen appart vermeld te worden.

BELANGRIJK:

  • De minimale looptijd van de polis bedraagt één heel polisjaar, bv. Van 19 februari 2012 tot 19 februari 2013.

De polis wordt stilzwijgend verlengd, behalve in geval van een prijsverhoging.