Untitled Document
 
 
Page not found | Autoverzekeringinspanje.com

Hoe te voldoen aan de verplichte Wet op de Bescherming van de Privacy?

Als zelfstandig ondernemer of eigenaar van een bedrijf krijg je onvermijdelijk te maken met persoonsgegevens, meestal van klanten. De ene verzamelt ze in een kaartenbak, de ander houdt ze bij in een digitaal bestand. Maar wat zegt de Spaanse wet eigenlijk over de wet bescherming persoonsgegevens in Spanje en wat moet je als professional doen om niet in overtreding te zijn?

LOPD: La Ley Orgánic de Protección de Datos stamt uit 1999. Alle werkgevers, dus ook autónomos zijn verplicht om zich bij de APD aan te melden. Dit is een agentschap dat er toezicht op houdt dat deze wet ook correct nageleefd wordt.  Zij controleren wanneer er door een consument een klacht ingedient wordt. Indien het desbetreffende bedrijf niet aan de wetgeving voldoet, zal er een boete volgen varriërend tussen de 600 euro en 300.000 euro.  Grote multinationals kunnen dit soort boetes betalen, maar voor de kleinere ondernemers kan dit hun ondergang betekenen.

Wij kunnen u op zeer eenvoudige wijze door het proces heen helpen, waardoor u precies weet aan welke wetgeving uw bedrijf dient te voldoen, uw bedrijf ingeschreven wordt bij de APD en u dus geen risico meer loopt op vervelende boetes.  De kosten voor deze doorgaans eenmalige service varieert ergens tussen de  250 en 600 euro. Vraag hier vrijblijvend informatie aan.